Περιεχόμενα Τουρκικής Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥΡΚΙΚΑ - TWITTER Τουρκικά - Pinterest LEARN TURKISH
ΤΟΥΡΚΙΚΑΕπιλογές

Λίγα λόγια για τον ιστότοπο
Η σελίδα αυτή απευθύνεται σε όλους όσους μαθαίνουν την τούρκικη γλώσσα είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια δασκάλων. Πολλές φορές είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν όλοι οι κανόνες ενός γραμματικού φαινομένου σε μία ξένη γλώσσα, ειδικά αν δεν ανήκει στις συχνότερα διδασκόμενες. Σκοπός αυτής της σελίδας είναι να συγκεντρώσει με όσο γίνεται πιο πλήρη τρόπο γραμματικούς κανόνες και να τους εφαρμόσει για τη δημιουργία αποτελεσματικών ασκήσεων που θα διευκολύνουν την εκμάθηση της γλώσσας. Τόσο οι γλωσσικές και πολιτιστικές δραστηριότητες όσο και οι ασκήσεις αποσκοπούν περισσότερο να βοηθήσουν στην εμβάθυνση και την κατανόηση και όχι να εξετάσουν τους χρήστες της ιστοσελίδας. Τελικός στόχος είναι η γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εκμάθηση της γλώσσας. Ελπίζουμε να βρείτε την ιστοσελίδα της τουρκικής γλώσσας και γραμματικής χρήσιμη και διασκεδαστική!

Παιδαγωγική προσέγγιση
Μέσα από τις επιμέρους ενότητες της ιστοσελίδας γίνεται συστηματική προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όλες οι θεωρίες μάθησης.
-Μεγάλο μέρος της ιστοσελίδας καταλαμβάνουν δραστηριότητες κατανόησης και εξάσκησης που αποσκοπούν στην καλύτερη εμπέδωση της ύλης και συνεχή βελτίωση του γνωστικού επιπέδου. Η ύλη είναι χωρισμένη σε μικρές, ξεκάθαρες ενότητες, ώστε ο μαθητής να μπορεί να επικεντρωθεί στο θέμα που τον ενδιαφέρει. Κάθε μαθητής μπορεί να πάει με τους δικούς του ρυθμούς και να επιλέξει τη δική του σειρά. Οι δυνατοί συνδυασμοί ασκήσεων είναι κυριολεκτικά απεριόριστοι. Οι απαντήσεις στις ασκήσεις, είναι άμεσες και ξεκάθαρες με ανατροφοδότηση, όπου είναι δυνατόν, έτσι ώστε η φυσική απουσία δασκάλου Τουρκικής να μην αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο.
- Σε επιμέρους ενότητες, υπάρχουν δραστηριότητες που ακολουθούν τις θεωρίες του Piaget στην εκπαίδευση. Εκεί, με την ανακαλυπτική - διερευνητική μέθοδο, ο μαθητής προσπαθεί να οικοδομήσει τις γνώσεις του στην τουρκική γλώσσα μέσα από ποικίλα κείμενα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που του δίνονται από online πηγές. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται και η δραστηριότητα εκμάθησης της τουρκικής μέσω βίντεο και στίχων κοινών ελληνικών και τουρκικών τραγουδιών.
- Τέλος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ομαδοσυνεργατικές και αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες που ακολουθούν τις θεωρίες του Vygotsky. Μέσα από τη σχετική σελίδα στο Facebook, όλοι μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, να δώσουν και να πάρουν βοήθεια σχετικά με θέματα της τουρκικής γλώσσας και γραμματικής. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η συνολική βελτίωση όλων των μαθητών.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της ιστοσελίδας
Ο Παναγιώτης Γεωργάλας είναι καθηγητής πληροφορικής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Γυμνάσιο στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Περισσότερα για τον Παναγιώτη Γεωργάλα στο www.pgeorgalas.gr

Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό
Ένα ερευνητικό άρθρο του Π. Γεωργάλα (στα Αγγλικά), σχετικό με την εξ' αποστάσεως διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Δημοσιεύτηκε το 2012 στην Turkish Online Journal of Distance Education (TOJDE) του Anadolu Üniversitesi.

Μία συνέντευξη για την ιστοσελίδα
Η συνέντευξη που έδωσε ο Παναγιώτης Γεωργάλας τον Ιούνιο του 2011 στον Serkan Karatas για το Kliknete.

Ειδικές Αφιερώσεις
Θερμές ευχαριστίες στους:
α. Λώρη Κουλλαπή, Κύπριο καθηγητή Τουρκολογίας για τη διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας.
β. John Guise από τη Νέα Ζηλανδία για τη βοήθειά του στα πρώτα βήματα της σελίδας.