Περιεχόμενα Τουρκικής Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥΡΚΙΚΑ - TWITTER Τουρκικά - Pinterest LEARN TURKISH
ΤΟΥΡΚΙΚΑΕπιλογές

Κουλτούρα - Πολιτισμός - Παράδοση

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εκμάθηση οποιασδήποτε γλώσσας είναι ελλιπής αν δεν εμβαθύνουμε στην κουλτούρα, την παράδοση και τον πολιτισμό της χώρας. Για το λόγο αυτό, γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα μία προσπάθεια προσσέγγισης των παραπάνω στοιχείων, στα πλαίσια πάντα της εκμάθησης της γλώσσας.

Πολιτιστικά Περιεχόμενα

Στην ενότητα του πολιτισμού, μπορείτε να βρείτε, βίντεο και στίχους από τραγούδια που έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά και στα Τουρκικά, χαρακτηριστικά τοπωνύμια της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου και πασίγνωστες κοινές παροιμίες και στις δύο γλώσσες.
Μία επιμέρους δραστηριότητα αφορά την παρουσίαση των τουρκικών ονομάτων, τα οποία διαφέρουν από τα ελληνικά και τα λατινογενή. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι τρόποι προσφώνησης και τα υποκοριστικά των ανθρώπων.
Αναλύεται επίσης η οθωμανική περίοδος, που είναι πολύ σημαντική για την τουρκική ιστορία, με στοιχεία για την κοινωνία τους τίτλους και τα αξιώματα εκείνης της εποχής.
Παράλληλα θα γνωρίσετε χαρακτηριστικά λαογραφικά στοιχεία, όπως τη ζωγραφική, τις παραδοσιακές ενδυμασίες, θα μάθετε καλύτερα τη γεωγραφία της Τουρκίας, την κουζίνα της και τους παραδοσιακούς της χορούς.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω συνοδεύονται από κουίζ γνώσεων με τα οποία θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα το οπτικοακουστικό υλικό.